Kim Verbunt

Creatief therapeut voor kinderen en jongeren

Hoi, mijn naam is Kim. Ik ben creatief therapeut, gepassioneerd en gedreven in het werken met mensen. Samen met Ine, Amber en Sara maak ik deel uit van het kinder- en jongerenteam in het therapeutisch collectief ‘De Groeilamp’.

Voelt je kind zich niet lekker in zijn of haar vel en uit zich dit in symptomen of moeilijkheden waar het kind last van heeft of waaraan het lijdt, dan kan het helpen om zowel als ouder als kind gezien en/ of gehoord te worden door een therapeut. Ik heet jullie graag welkom om samen een manier van werken uit te vinden die jullie ondersteunt.

In het werk staat voor mij de therapeutische relatie centraal. Ik probeer het kind of de jongere op zijn of haar unieke manier van zijn te ontvangen waarna we samen op zoek gaan naar een medium waar het kind zich tot aangetrokken voelt. In en via dit medium wordt er dan verder gewerkt, gesproken, uitgewisseld. In de keuze van het medium volg ik het kind. Creatief therapeutisch kan er dus zowel beeldend als via muziek/ dans of drama aan de slag gegaan worden. Ik probeer mij op die positie te plaatsen waar het kind mij nodig heeft. Belangrijk is dat dit niet wegneemt dat er ook gesproken wordt. Creatief- en gesprek therapeutisch werken gaan voor mij hand in hand.

Verder vind ik het enorm belangrijk dat ik mezelf als therapeut steeds in vraag probeer te stellen. Hiervoor ga ik iedere week in analyse en neem in mijn casussen om de twee weken mee in supervisie/ controle bij een erkend analyticus.

Doelgroep

Kinderen, jongeren, hun ouders en/ of steunfiguren.

Opleidingen

Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie – specialisatie kinderen – Universiteit Gent

Bachelor-na-bachelor in de creatieve therapie – medium dans – Artevelde Hogeschool

Frequent bijwonen van studiedagen, seminaries en/of korte opleidingen georganiseerd door de Kring voor Psychoanalyse en/ of het Gezelschap voor Psychoanalyse en Psychotherapie

Sinds 7 jaar ga ik zelf 2 keer per week in analyse bij een erkend analyticus en sinds 1 jaar om de 2 weken in supervisie/ controle

Ervaring

7 jaar werkervaring als therapeut te Karus Melle, op verschillende afdelingen: kinder- en jeugdpsychiatrie, volwassenen met een angst- en/ of stemmingsstoornis en jongvolwassenen met een drugsproblematiek

Sinds 1 jaar zelfstandig therapeut voor kinderen, jongeren, hun ouders en/ of steunfiguren

Lidmaatschappen

Lid van de BVCT-ABAT, Belgische vereniging voor creatieve therapie

Contact en praktische informatie

Een individuele sessie duurt 50 min. Graag zie ik bij aanvang van het therapeutisch traject ook de ouders en/ of steunfiguren enkele keren individueel. Dit om het kind in haar context te kunnen situeren. Na zowel het kind als de ouders enkele keren individueel gezien te hebben spreken we samen een therapeutisch traject af en gaan we van start.

Afspraken gaan momenteel door op donderdag overdag, echter kunnen deze momenten nog wijzigen.

Voor een afspraak of verdere informatie kan je me bellen op volgend nummer: 0492950622. Ook ben ik bereikbaar via mail: verbunt.kim.degroeilamp@gmail.com.

Sluit Menu