Vacature 19 oktober 2022

Wij zijn op zoek naar een psycholoog / (psycho-)therapeut voor kinderen & jongeren.

Om wachtlijsten te vermijden en ons team uit te breiden zoeken we iemand om ons kinder- en jongerenteam te versterken. Je start bij voorkeur 1 december (of vroeger) en neemt minimaal 8uren op met mogelijks uitbreiding op termijn.

De Groeilamp is een warme en huiselijke plek waar we kwaliteitsvolle zorg aanbieden, in dialoog en in afstemming met de cliënt. Samen staan we voor een holistische aanpak, waarin lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. We bieden een breed aanbod voor jong en oud, voor individuen, koppels, en (kleine) groepen. We vormen graag de bedding voor mensen om opnieuw de kracht te vinden in zichzelf en hun omgeving en van daaruit verder te bewegen.
De Groeilamp is een therapeutisch collectief van verschillende therapeuten elk met een eigen bagage en insteek. Het team is gespecialiseerd in een brede waaier aan methodieken, thema’s en aanpak. Het samenwerken binnen een collectief biedt ons de mogelijkheid tot overleg, intervisie en doorverwijzing. Momenteel bestaat ons aanbod uit kinder- en jongerentherapie, psychotherapie, systeemtherapie, dramatherapie, lichaamswerk, loopbaancoaching en osteopathie.

We bieden jou:

Een huiselijke plek als werkomgeving in Merelbeke Flora, vlot bereikbaar, dichtbij R4.
De kans om deel uit te maken van een divers en inspirerend team, met spontane ontmoetingsmomenten en maandelijkse intervisie. Open communicatie, gelijkwaardigheid en vertrouwen zijn essentieel.
Promotie voor jouw activiteiten op onze website, facebookpagina of in de wachtruimte.
Ruimte om te groeien daar waar jouw potentieel ligt.
Een gezellig en warm praktijkhuis bestaande uit wachtruimte, spelkamer, twee gespreksruimtes en de grotere ruimte beneden.

Je bent iemand die:

Met veel goesting en engagement mee vorm wil geven aan de Groeilamp.
Gemotiveerd is om deel te nemen aan de overlegmomenten en intervisies.
Op een authentieke manier deel uitmaakt van het collectief waarin vertrouwen en openheid essentieel zijn.
Mee verantwoordelijkheid draagt voor het huis, de plantjes, het netjes houden, en voor gezamenlijke taken als het vinden van externe partners, promotie maken, Doorverwijzingen, elkaar inhoudelijk te inspireren.
Zorg draagt voor je eigen promotie, doelgroep, bekendmaking van jouw aanbod. Daarbij eventueel visitekaartjes voorziet in de wachtruimte van de praktijk.
Een eigen cliëntenbestand uitbouwt en waar mogelijk doorverwijst naar teamleden.
Bereid is om minstens 1 jaar deel uit te maken van de Groeilamp.

Voel je je aangesproken? Stuur dan een mailtje naar lorejonckheere.gl@gmail.com.
Solliciteren kan tot 15 november 2022.

Zondag 16 januari 2022

Dag iedereen,

Ik beslis om na de komst van een tweede kindje (even, voor onbepaalde duur) geen zelfstandige praktijk meer te voeren. 
Er is ruimte nodig om te cocoonen met de kindjes, om creatief te zijn, om te verlangen en kortom wat ruimte te laten voor iets nieuws.
Toch verlaat ik dit warme Groeilamp-nest met spijt …
Ik herinner me de samenwerking met interessante en oprechte, warme collega’s en denk met veel liefde terug aan alle boeiende zoektochten die ik samen mocht maken met kinderen, jongeren en hun ouders die hun vertrouwen stelden in mij én in het samen spelen, spreken, fantaseren, creëren.
Waarvoor oneindig veel dank! 

Het ga jullie goed en veel liefs,

Josephine

Vacature 9 november 2021

De Groeilamp is op zoek naar
1. een psychotherapeut (volwassenen)
2. een kinderpsycholoog/therapeut

in De Groeilamp in MERELBEKE – Zelfstandige activiteit

Functieomschrijving

De Groeilamp is een therapeutisch collectief. We zijn een groepspraktijk in Merelbeke (Flora) die staat voor kwaliteit, een huiselijke sfeer, en steeds open voor groei en transformatie.
We breiden graag binnenkort ons team uit met:

1. Een zelfstandig psychotherapeut (doelgroep volwassenen) met ervaring en zin voor engagement. Meerwaarde in een specifiek vakdomein zoals muziektherapie, kunsttherapie, contextuele therapie, gedragstherapie,… is meegenomen. We houden van mensen met een integratieve en holistische aanpak.

2. Daarnaast zijn we ook op zoek naar een therapeut/psycholoog om ons kinder- en jongerenteam aan te vullen.

Bedoeling is dat u minimaal twee blokken van 4 uur opneemt (op zelfstandige basis) en deel uitmaakt van ons team.
We komen tweemaandelijks samen voor intervisie en om elkaar te voeden en te inspireren. Samen dragen we zorg voor ons huis. Ieder heeft zijn specifieke invalshoek, we werken samen en verwijzen indien nodig naar elkaar door. Op de website vindt u de samenstelling van het team.
www.degroeilamp.be

Profiel

Een diploma als psychotherapeut is een vereiste. Psychologie kan, maar geen must.
Vooropleiding psychologie/pedagogische wetenschappen.
Graag minimum 2 jaar ervaring.

Iemand die graag zelfstandig werkt, alsook samenwerkt binnen een hecht team.
Creatieve denker, contactvaardig, openminded. Holistisch denkend.

Aanbod

U komt terecht in een supertof en divers team van therapeuten.
U werkt op zelfstandige basis met als draagvlak een plek die als ’thuis’ voelt.
We houden van samenwerking en open communicatie.
Naast het zelfstandig werk rekenen we op commitment in de praktijk.

Plaats tewerkstelling

DE GROEILAMP
BERGSTRAAT 57 9820 MERELBEKE

Contract

Zelfstandige activiteit
Deeltijds minimum 8 uren per week, te presteren in 2 dagen

Waar en hoe solliciteren?

Via e-mail: info@degroeilamp.be
Contact: Lore Jonckheere

Solliciteren kan tot uiterlijk 12 december 2022.

Donderdag 25 april 2021

Overzicht terugbetaling psychotherapie en psychologische begeleiding, opgesteld door het Vlaams Patiëntenplatform, update februari 2021.

In februari 2021 maakte het Vlaams Patiëntenplatform een nieuw overzicht van de terugbetaling die elk ziekenfonds aan zijn leden biedt voor psychotherapie en psychologische begeleiding. Via deze link komt u op de pagina van het VPP terecht. Het resultaat is een dossier met een algemene bespreking van de terugbetalingsmogelijkheden en een vergelijking van het aanbod van de verschillende mutualiteiten.

Vrijdag 1 mei 2020

We groeien rustig verder: Veerle versterkte vanaf dit voorjaar ons team als massage-, lichaamsgerichte en gezondheidstherapeute!

Sinds het voorjaar van 2020 kunt u trouwens ook terecht bij Veerle. Zij startte in de praktijk als massage-, lichaamsgericht en gezondheisdtherapeute. Neem een kijkje op haar profiel voor meer informatie en haar contactgegevens.

Donderdag 17 oktober 2019

Sinds begin oktober hangt er in de Groeilamp op donderdagavond een zalige zen sfeer! 

Els startte sind kort met haar yoga lessen. Voor meer info kan je terecht bij haar rubriek op deze website.

Donderdag 17 oktober 2019

De Groeilamp blijft groeien: Ine versterkt vanaf november ons team als Kinder- en jongerenpsychologe!

Vanaf 19 november kunnen kinderen, jongeren en hun ouders ook terecht bij Ine. Meer informatie vind u via het therapeutisch aanbod of bij de rubriek van Ine Trompet.

Zondag 23 december 2018

De Groeilamp groeit: Ake versterkt vanaf januari ons team als psycholoog en dramatherapeut!

Vanaf 1 januari versterkt klinisch psycholoog en dramatherapeut Ake opnieuw het team van De Groeilamp. Volwassenen en jongvolwassenen kunnen bij Ake terecht voor dramatherapie.

Voor een afspraak of meer informatie kan je hem telefonisch (0476/641.444) bereiken of per mail Ake.arnouts@gmail.com

Zondag 23 december 2018

De Groeilamp groeit: Margot versterkt vanaf januari ons team als kinder- en jongerenpsychologe!

Vanaf 1 januari versterkt kinder- & jongerenpsychologe Margot het team van De Groeilamp. Kinderen en jongeren kunnen bij Margot terecht voor spel-, gespreks- & creatieve therapie. Ouders voor opvoedingsondersteuning.

Voor een afspraak of meer informatie kan je haar telefonisch bereiken (0499 / 354026)
of per e-mail margot.vdbulcke@gmail.com.

Donderdag 25 oktober 2018

Overzicht terugbetaling psychotherapie en psychologische begeleiding, opgesteld door het Vlaams Patiëntenplatform, update maart 2018.

In maart 2018 maakte het Vlaams Patiëntenplatform een nieuw overzicht van de terugbetaling die elk ziekenfonds aan zijn leden biedt voor psychotherapie en psychologische begeleiding. Via deze link komt u op de pagina van het VPP terecht. Het resultaat is een dossier met een algemene bespreking van de terugbetalingsmogelijkheden en een vergelijking van het aanbod van de verschillende mutualiteiten. Daarnaast vind je een samenvattend document dat op één pagina samenvat welke terugbetaling elk ziekenfonds biedt. Psychologen, psychotherapeuten en patiëntenverenigingen kunnen dit bijvoorbeeld aan de muur hangen om patiënten te informeren. Er is een versie voor de doelgroep kinderen en jongeren en een versie voor de doelgroep volwassenen.

Sluit Menu