Peter Albrecht

Shiatsu behandelaar

Shiatsu of Japanse drukpuntmassage: een manuele therapie.

De geest van Shiatsu is communicatie door aanraking. Het is een holistische vorm van lichaamswerk die uit verschillende invloeden ontstond: De traditionele Chinese geneeskunde (Shiatsu wordt wel eens acupunctuur zonder naalden genoemd), de Japanse manuele therapie ‘Zen-Shiatsu’ en ook uit westerse invloeden zoals fasciatherapie en cranio sacraal therapie.

Met Shiatsu stimuleert en balanceert de beoefenaar het lichaam door het drukken op en masseren van meridianen en Tsubo’s (drukpunten) met duimen, vingers, handpalmen enz. De druk komt vanuit de hara (buik). Klachten of problemen rond spanningen worden benaderd vanuit een totaalbeeld van de mens op alle niveau’s: Fysisch, emotioneel, mentaal en spiritueel.

De behandeling werkt op het parasympatische deel van het zenuwstelsel, stimuleert de zelfhelende kracht van de ‘bodymind’ en brengt diepe rust en vitaliteit.

Praktisch gebeurt de behandeling op een mat op de grond. De ontvanger draagt tijdens de behandeling losse kledij. Het is goed om niet met een volle maag shiatsu te ontvangen. Na een kort gesprek starten we met de behandeling.

Opleiding

Shiatsu cyclus 1-2-3 en leraar cyclus 1 door Philippe Vandenabeele bij Shinzui Shiatsu
School te Brussel erkend door de Belgische Shiatsu federatie.
Zen Shiatsu door Haruhiko Masunaga bij Iokai School te Tokio.
Moxa en polsdiagnose door Joyce Vlaarkamp.
Living meridians door Wilfried Rappenecker.

Contact en praktische informatie

Prijs is 50€ voor 50min behandeling en 10 min gesprek
Sluit Menu