Veerle

Massage-, lichaamsgerichte en gezondheidstherapeute

Welkom,

Ik ben Veerle, werkzaam in deze groepspraktijk als massage-, lichaamsgerichte en gezondheidstherapeut. Doorheen mijn leven ben ik steeds mijn verbinding blijven verdiepen met de natuur en in het contact met anderen hecht ik veel belang aan authenticiteit en echtheid. Naast mijn werk als herboriste ben ik telkens opnieuw geraakt door de wijsheid van ons lichaam. Via die weg kunnen verbinden met de natuur die ons omringt en met de authenticiteit van ons eigen hart. Dit kunnen delen, maakt me gelukkig.

Een massage doet deugd, dat heb je vast al ervaren, maar er gebeurt veel meer dan dat. Onze gedachten en emoties vertalen zich als spanningen in ons lichaam. Op die manier wordt de stroom in ons lichaam stop gezet. Dit vertaalt zich in stijfheid, hoofdpijn, ongemakken… Wanneer we met een massage de stroom in ons lichaam terug op gang brengen, brengt dit gelijktijdig een natuurlijke heling in onze gedachten en emoties. 

Ons lichaam draagt een wijsheid in zich waar we ons via de ontspanning van een massage opnieuw mee kunnen verbinden. Maar vanzelfsprekend is een massage in eerste instantie een moment van genieten en even tijd voor jezelf.

Warm welkom, Veerle

Hier onder kan je de verschillende soorten massages lezen die ik aanbied.

Ontspannende massage, volledige lichaamsbehandeling

Een zalige volledige lichaamsmassage met gebruik van ontspannende en heilzame etherische oliën die het rustgevende gevoel versterken. Dit is een intuïtieve massage waarbij ik verschillende stijlen en technieken gebruik. Zowel de massage als de etherische oliën zijn afgestemd op jou in dit moment.

1 uur: 60 euro
90 minuten: 75 euro

Dieptemassage

Een volledige lichaamsbehandeling. Bij deze massage wordt er geen olie gebruikt om dieper te kunnen werken en op die manier de doorbloeding van het spierweefsel te versterken. Deze behandeling is gericht op reflexpunten of reflexgebieden. Door bepaalde gebieden op de huid , de voeten, rug, oren,.. te behandelen, worden de corresponderende organen, weefsels en systemen gestimuleerd in hun zelfhelende vermogens.

90 minuten: 85 euro

Oorkaarstherapie met lymfedrainage en oorreflexmassage

Een oorkaarsbehandeling geeft je met een zacht knisperend geluid een diep ontspannen gevoel. Voorafgaand aan deze behandeling krijg je een lymfedrainage en oorreflexmassage. Op die manier worden de lymfeklieren geopend om zodoende het afvoeren van afvalstoffen te bevorderen. 
Oorkaarsen worden gebruikt bij verschillende problemen van hoofd en hals en kunnen helpen bij:
Verwijderen van oorstoppen, losmaken van oorsmeer

  • Drukcompensatie in geval van hoofdpijn en migraine
  • Activeren van lokale bloedcirculatie
  • Oorsuizingen, oordruk en oorpijn
  • Sinusitis
  • Ontspanning en relaxatie
  • Bij stress en zenuwachtigheid                                                                                                                                                           

Contra-indicaties: epilepsie,doorboord of gescheurd trommelvlies, acute oorontsteking, buisjes

50 minuten: 45 euro

Holistische kind massage

Het effect van massage bij kinderen is niet te ontkennen. Ze leren zich bewust te worden van hun lichaam, grenzen af te bakenen en aan te geven wat ze nodig hebben.

Niet iedereen slaagt erin om zich uit te drukken, om woorden te geven aan de onrust, boosheid of verdriet die ze voelen. Net voor deze mensen kan massage heilzaam zijn.

Deze massage is gericht op het loslaten en afvoeren van spanning en opgeslagen emoties.

Het is een volledige massage, met nadruk op 3 onderdelen; hoofd, buik en voeten.

In het hoofd komen alle zintuiglijke waarnemingen binnen. Soms komt het dan ook helemaal vol te zitten, waardoor het moeilijk wordt om nog nieuwe indrukken te verwerken.

In de buik verteer je niet alleen voedsel, maar ook indrukken. Een te veel aan onverwerkte indrukken kan allerlei klachten met zich meebrengen

Op de voeten zitten alle reflexzones van het lichaam. Hier komt alles ds samen. De voeten verbinden ons met de aarde.

Door op deze 3 gebieden te werken, kan je kind vastzittende spanningen loslaten en beter zijn/haar emoties kanaliseren.

50 minuten: 50 euro

Hot stone massage

Hot stone massage is een eeuwenoud gebruik. De vulkanische stenen worden bij 45° op het lichaam gelegd en vervolgens wordt je lichaam gemasseerd met deze stenen en olie.

De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren, terwijl de drk een stretchend effect heeft op de spieren. Het is een krachtige, diepe massage die vooral uit lange cirkelvormige strijkbewegingen bestaat.
Deze techniek stimleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, helpt afvalstoffen afvoeren en stimuleert het zelfgenezend mechanisme van ons lichaam.
De mix van warmte en aroma’s geven een zalig ontspannende werking.

50 minuten: 55 euro

Indische hoofd – en nekmassage

Deze hoofdmassage geeft verlichting van pijn en stijfheid in de spieren van het gezicht, gelaat, nek en schouders.
Vermoeidheid neemt af
Minder last van spanningshoofdpijn, vermoeidheid van de ogen en verstopte neus
Verbetert de energie van de hersenen
Een gevoel van rust, kalmte en positief welzijn
Rustgevende slaap

30 minuten: 30 euro

Traditionele Indische massage

Deze massage is gebaseerd op eeuwenoude technieken die werden overgeleverd door Boedhistische monniken. Ik volgde mijn opleiding bij Rahul Bharti van The Healing Hands center.

Beginnend bij de voeten en naar het hoofd toewerkend, zal het lichaam van de cliënt worden bewogen en losgemaakt. Bij deze massage worden ledematen en spieren uitgerekt en gestrekt, het lichaam wordt in diverse yoga-posities gebracht. Ook al wordt er druk gezet op acupunctuurpunten, dit gebeurt met een helende aanraking.

De massage heeft als doel het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en deficiënties langs de energielijnen weg te werken. De combinatie van energetische en fysieke aspecten is uniek aan deze massage, en dat wordt gevoeld. Deze oude massage is heilzaam voor het lichaam (fysiek), de geest (spiritueel) en het gevoel (emotioneel).

Deze traditionele massage zorgt voor stroming in je lichaam, zowel lichamelijk als psychisch. Stijve spieren en gewrichten, rug-en nekklachten, hoofdpijn en slechte doorbloeding kunnen worden verholpen. Maar ook stress en depressieve gevoelens of gedachten kunnen voorkomen en verholpen worden. Kortom, de levensenergie kan vrij stromen.

Tijdens de massage wordt gemakkelijk zittende kleding gedragen en de massage gebeurt op een futon.

1 uur 30 minuten: 95 euro 

Wie ben ik?

Ik ben Veerle. Een vrouw van weinig woorden, met een groot hart en warme handen. Doorheen mijn leven ben ik steeds mijn verbinding blijven verdiepen met de natuur en in het contact met anderen hecht ik veel belang aan authenticiteit en echtheid. Naast mijn werk als herboriste ben ik telkens opnieuw geraakt door de wijsheid van ons lichaam. Via die weg kunnen verbinden met de natuur die ons omringt en met de authenticiteit van ons eigen hart. Dit kunnen delen, maakt me gelukkig.

Opleidingen, erkenningen, lidmaatschappen en ervaring

Lichaams- en ervaringsgerichte therapie en sjamanisme (Agape)
Biomagnetisme  (Michel Dekoster EANG)
Ancient  indian healing and massage ( Rahul Bharti)
Cranio-sacrale therapie (Piron, EANG)
Bio-energetica (Agape)
Herboriste ( Europese academie)
Gezondheidstherapie (Europese academie)
Diverse losse massage opleidingen

Contact en praktische informatie

0476804530
veerken@yahoo.com

Op dinsdagochtend en donderdagavond kan je terecht in De Groeilamp voor een massage.

Sluit Menu