Brecht Jaspaert

Therapeut, transformatiecoach en systemisch begeleider

Welkom

Ik ben Brecht en het is mijn passie om mensen te begeleiden in de weg naar binnen.

Visie

Als baby word je als unieke ziel geboren in een reeds bestaand systeem (je gezin, familie, land, cultuur, maatschappij,…). In onze kindertijd zijn we nog heel ontvankelijk en worden we vanuit dit systeem dus reeds vroeg geconditioneerd. We nemen makkelijk overtuigingen en gevoelens aan over onszelf en in relatie tot anderen. Na de kindertijd breiden deze set overtuigingen en gevoelens vaak uit, met als gevolg dat ze zichzelf in stand houden en veel weerstand bieden tegen verandering. Ze zijn zo geconditioneerd dat ze vaak heel onbewust aanwezig blijven.
De hieruit volgende denk- en gedragspatronen creëren op hun beurt de uitwendige wereld die we intern naar onszelf communiceren. Je perceptie van de wereld is namelijk het resultaat van je eigen projectie op de wereld. Wil je een vervullend leven creëren? Dan dien je dit inwendig dus ook te voelen en te geloven.
“Je leven verandert niet door de windrichting van de wind, maar door hoe je je zeilen zet.” – Jim Rohn
Een eerste stap om hiertoe te komen, is het doorbreken van emotionele blokkades en het bewust maken van de belemmerende conditionering en overlevingsmechanismen die je jezelf hebt eigen gemaakt. Ik begeleid je graag om dit op een liefdevolle en zachte manier te ontdekken.

Methodiek

Via systemisch werk, gecombineerd met de Script-As-Methode, gaan we samen naar de kern van denk- en gedragspatronen en leggen we de onderliggende negatieve overtuigingen en onderdrukte emoties bloot. Door deze aannames bewust te maken en de hiermee samenhangende emoties en kindpijnen te doorvoelen, komen we uiteindelijk tot een positieve transformatie van deze belemmerende overtuigingen. Dit zorgt ervoor dat jij bewust leert kiezen uit zelfliefde en het prachtige leven kan ontvangen dat je intern uitstuurt.

Voor wie?

Ik werk met jongeren (16+) en volwassenen met verschillende en uiteenlopende uitdagingen.

Hier beschouw ik de uitdagingen vaak als een symptoom of gevolg van. Het doel is om met jou te kijken waar het schoentje echt knelt. Hierbij word je beschouwd als een compleet mens, bestaande uit diverse delen (mentaal, emotioneel, spiritueel en fysiek), die allemaal een rol spelen in jouw proces.

Mogelijke thema’s zijn: relationele en familiale conflicten, innerlijke conflicten, schuldgevoelens, grenzen stellen, contact met jezelf herstellen, communicatie, onverwerkte trauma’s/kindpijnen aanpakken, vastlopen in emoties, onzekerheid, identiteitsvragen, stemmingsklachten, angsten, gevoelloosheid, twijfel, overmatig medelijden, …

Opleidingen, erkenningen, lidmaatschappen en ervaring

Master in Systemic Constellations (2024, lopende)

Script-As-Methode en gevoelsontwikkeling (2023, afgerond)

Vedic Art basisopleiding (2023, afgerond)

Specifieke lerarenopleiding (2019, afgerond)

Contact en praktische informatie

Voel je vrij om contact met me op te nemen, zodat we samen kunnen kijken of ik iets voor jou kan betekenen.

Via telefoon: 0474 06 12 49

Via mail: therapeutbrechtjaspaert@gmail.com

Voor meer info: www.brechtjaspaert.be

Tarief: €75/sessie (+/- 1u30)

Beschikbaarheid: Vrijdag