Ilse Makelberge

IV psychotherapeute (Interactionele Vormgeving), creatief en beeldend therapeute, creatieve loopbaancoaching

“Jouw werk is te ontdekken wat jouw werk is en je er dan met hart en ziel aan over te geven.”
Boeddha

Creatieve loopbaancoaching

Waar wil ik écht m’n werk van maken? Welk werk geeft mij zelfvertrouwen en doet mij stralen? Wat verlang ik? Wat drijft mij? Wat bezielt mij? Wat zijn mijn talenten? Wat geeft mij plezier en voldoening? We verzamelen nieuwe inzichten en mogelijkheden en van daaruit zoeken we samen naar wegen hoe je dit concreet kan vormgeven en waarmaken in je loopbaan. Je zet concrete stappen naar vervullend werk waar je enthousiast van wordt. Je stemt je binnen- en buitenkant beter op elkaar af en ervaart een grotere vreugde en flow.

Er wordt bewust en doelgericht gebruik gemaakt van creatieve methodieken. Hierdoor kom je tot nieuwe, onverwachte inzichten. Door het aanspreken van je creativiteit kan je tot diepere lagen van jezelf komen en leer je meer mogelijkheden zien.

Soms kom je tijdens een begeleidings- en of coachingstraject niet verder met verbale interventies. Bijvoorbeeld wanneer je te veel in je hoofd zit en moeilijker contact kan maken met je gevoel of als bepaalde dingen gewoonweg niet of moeilijk onder woorden te brengen zijn. Creativiteit laat het beeldend vermogen spreken en omzeilt vaak de censuur van het verstand. De creaties spiegelen wie je werkelijk bent en hoe je de dingen doet. Het helpt om je eigen wereld met andere ogen te bekijken. Van hieruit kan inzicht en verandering komen.

Je hoeft geen specifieke ervaring te hebben in het werken met creatieve middelen.

Tijdens het traject hou je een soort dagboek of journal bij waarin je de oefeningen, thuisopdrachten, inzichten, tips e.a. verwerkt.

Visie

Leven en werk zijn onderling heel nauw verbonden: van hieruit besteed ik binnen de loopbaancoaching ook ruim aandacht aan levensgebeurtenissen als mede betekenisgevers binnen loopbaan/werk. Hoe mensen in hun werk staan en wat ze er in tegenkomen heeft vaak te maken met de betekenis die men aan werk geeft, of beter gezegd: welke betekenis men geleerd heeft te geven aan werk. Vaak spelen overtuigingen een grote rol in bepaalde patronen die mensen steeds weer tegenkomen in hun werk. Het werken met overtuigen doe ik (ook) op een creatieve manier/visualisatie, zodat niet alleen al bekende beperkende overtuigingen zichtbaar worden maar ook overtuigingen die dieper liggen.

In de huidige maatschappij veranderen mensen sneller van job; het wordt niet meer ervaren als een vaststaande keuze: werk wordt vaker gezien als een middel tot zelfontplooiing. Hiernaast is het uiteraard nog vaak zo dat men zich pas bewust met loopbaanverandering gaat bezig houden na een crisis, burnout, depressie, ontslag,… Kenmerkend binnen mijn manier van loopbaancoaching is een grote focus op aspecten als ‘wat wil ik echt?’, wat zijn waarden van waaruit ik wil leven?’, ‘ Wat is mijn waarom? Waarom doe ik het?’,… Zo begeleid ik mensen naar het contact maken met hun eigenheid en bezieling. Als hierrond helderheid komt dan kan men hier vorm aan geven in het concrete werk

Praktisch

Na een kort kennismakingsgesprek kies je of je loopbaancoaching wil starten. We plannen 4 sessies van telkens 2 uren in aangepast aan jouw werk -en leefritme. Tussen de sessies door krijg je enkele inspirerende oefeningen waar je thuis mee aan de slag kan.

Je kan gebruik maken van loopbaancheques van de VDAB, waardoor je zelf € 70 betaalt voor 7 uur coaching en de overheid de rest bijpast. Om te weten te komen of je in aanmerking komt voor loopbaancheques kan je het gratis nummer 0800 30 700 bellen. Meer informatie: https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/hoe.

Opleidingen, erkenningen, lidmaatschappen en ervaring

Opleidingen en trainingen

Kandidaturen Moraalwetenschappen. RUGent
Bachelor in de Orthopedagogie. Hogeschool Gent
Tweejarige opleiding Creatief Agogisch Coachen. VSPW Balans
Jaaropleiding Creatieve Interactie. Educatieve Academie, Berchem
Jaaropleiding Creatieve therapie. Educatieve Academie, Berchem
Coaching en training ondernemerscompetenties. Starterslabo, Gentbrugge
4 jarige therapeutenopleiding Interactionele Vormgeving (i.o.) Berchem
Teacher training Vedic Art. Maryse Alen, Kasterlee

Cursussen en meerdaagse modules

Veronica Sherborne bewegingspedagogie, basismodule. (VSPW Balans)
Beweging en dansexpressie (VSPW Balans, Luc Van Nyvelseel)
Productgericht werken via drama en beweging (VSPW Balans, Luc Van Nyvelseel)
Clownerie en verhalen, basismodule. (Fred Versonnen)
Life Space Crisis Intervention -LSCI (Franky D’oosterlinck)
Contextueel werken met Duplo. Steevliet vzw, Melle
Bewegingstheater (Pascale Pringels)

Contact