Jelle Niesten

Osteopaat

Hallo! Ik ben Jelle en na reeds 10 jaar een eigen praktijk osteopathie in Mechelen en Merelbeke te hebben opgebouwd, heb ik besloten om me mee te engageren in het project van De Groeilamp. Ik ben ervan overtuigd dat deze multidisciplinaire aanpak een meerwaarde is voor iedereen: verrijkend voor mij als therapeut omwille van de constructieve samenwerking tussen verschillende disciplines én handig voor jou als patiënt indien er een doorverwijzing nodig is. Als osteopaat behandel ik vooral mechanische klachten, maar deze kunnen wel ontstaan uit een psychisch/emotioneel lijden waardoor er ook op dat vlak best ondersteuning wordt geboden.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

– Je kan mij als osteopaat raadplegen bij een hele waaier aan mechanische klachten: pijn in de (lage) rug, schouders en nek, maar evengoed bij (uitstralings-)pijn in armen of benen, bij hoofdpijn/migraine klachten, duizeligheid, bekkenklachten tgv zwangerschap, chronische sportletsels,…

– Bovendien zijn ook kinderen en baby’s vaak geholpen bij een sessie osteopathie. Een kind kan ook lijden ten gevolge van buikklachten, slaapproblemen en/of hoofdpijn en dan kan osteopathie een oplossing bieden.
Bij baby’s behandel ik vooral reflux, voorkeursrotatie van het hoofd of extreem veel huilen.

– Zowel bij kinderen als bij volwassenen kan osteopathie een goede ondersteuning bieden in het loslaten/wegwerken van emotionele en psychische klachten die voornamelijk via psychotherapie worden behandeld.

Hoe ga ik als osteopaat te werk?

– Ik bekijk de patiënt steeds op een holistische wijze, want het lichaam uit pijn soms op één bepaalde plaats, maar de oorzaak van de pijn ligt soms elders in het lichaam. Het is dan ook belangrijk om alle mogelijke vormen van stress (mechanisch, psychisch, thermisch, stofwisseling) in kaart te brengen tijdens een eerste uitgebreide anamnese om van daaruit de juiste aanpak te gaan kiezen.

– Bovendien ontstaan er bij een lichaam in beweging steeds kettingreacties en dus is het bekijken, analyseren en behandelen van deze totale ketting van verschillende structuren van essentieel belang om ook op lange termijn een oplossing voor jouw klachten te hebben.

Contact en praktisch