Lieselot Rodenbach

Klinisch psycholoog en cliëntgerichte psychotherapeut in opleiding

Als kind of jongere kom je vaak uitdagingen op je pad tegen. Soms voelt het alsof alles in de knoop zit en er een dikke mist hangt. Je maakt een vervelende ervaring mee, je voelt je gespannen of overspoeld door emoties en weet niet goed meer hoe verder. Het zijn vragen en ervaringen waar veel kinderen en jongeren mee zitten. Ook als ouder kan dit gepaard gaan met emoties en vragen over hoe je je kind zo goed mogelijk kan ondersteunen.

In de groeilamp begeleid ik kinderen, jongeren en jongvolwassenen vanaf 5 jaar. In therapie wil ik een veilige ruimte creëren waar we jouw verhaal, moeilijkheden en emoties op jouw tempo kunnen verkennen. Maar daarnaast vind ik het ook belangrijk om jou als persoon te leren kennen. Wat houdt je bezig wat zijn je interesses, waar haal je plezier uit, …?

Er kunnen heel wat verschillende redenen zijn om je als kind of ouder aan te melden:

  • Angstige of neerslachtige gevoelens
  • Laag zelfbeeld
  • Gedragsmoeilijkheden (woede, agressie en opstandigheid of net eerder teruggetrokkenheid, weemoedigheid)
  • Rouw en verwerking
  • Perfectionisme
  • Moeilijkheden in sociaal contact

Vanuit eerdere werkervaring in het Universitair Ziekenhuis Gent (dienst medische psychologie Kinderen & Jongeren), heb ik een bijzondere affiniteit in het ondersteunen van kinderen en jongeren met een chronische medische aandoening (vnl. met diabetes type 1 en Prader Willi syndroom).

In begeleiding ga ik met jou aan de slag via gesprek, spel, creatieve methodieken en/of lichaamsgerichte oefeningen. Samen gaan we op zoek naar wat voor jou klopt. Je emotionele beleving staat hierbij steeds centraal.

Opleidingen, erkenningen, lidmaatschappen en ervaring

Master klinische psychologie (Universiteit Gent – 2019)

Cliëntgerichte psychotherapie voor kinderen en jongeren (Focus on emotion en KULeuven – 2022 – 2026)

Vormingen/trainingen: 6-daagse training ouderbegeleiding (Interactie academie – 2021), somatisch werken met kinderen, lichaamsgericht coachen, ondersteuning bij somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten, incontinentie- en constipatieproblemen bij kinderen, lichaamsgericht werken na trauma bij mensen met autismespectrumstoornis, …

Visumnummer: 281033

Contact en praktische informatie

Aanmelden kan via een mailtje naar: praktijklieselot@gmail.com. Na jullie mailtje neem ik telefonisch contact op om jullie hulpvraag te beluisteren en een intakegesprek in te plannen. Vermeld in jullie mail dus zeker ook een telefoonnummer.

Bij een eerste kennismakend gesprek maak ik tijd om jullie te leren kennen en te luisteren naar jullie bezorgdheden en verwachtingen. Daarnaast komen er een aantal praktische zaken aan bod en stemmen we af over het verdere traject.

Ik ben beschikbaar voor consultaties in de praktijk op dinsdag en donderdag tussen 15u en 19u.

Een sessie duurt 50 minuten en kost 60 euro.

Er is een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk via de mutualiteit. Het terugbetalingsformulier kan je terugvinden op de website van uw mutualiteit en meebrengen naar de praktijk.

Gelieve zo vroeg mogelijk te verwittigen bij annulering. Laat u 36u op voorhand iets weten, dan kan dit kosteloos. Wordt er niet 36u vooraf aan de consultatie verwittigd, dan wordt deze alsnog aangerekend. Dit met uitzondering van overmacht.

Ondernemingsnummer: 1002.016.235

Rekeningnummer: BE26 9734 7170 0829